26.12.2015 20:58:46 Dáša 2 kluci+ holčička
Vyhodili nás z kostela
Dnes jsem utrpěla šok. Se svým kamarádem, historikem, se snažíme dát dohromady historické fotky čtvrti kde bydlíme, on sepisuje články, hovoří s pamětníky, hledá různé prameny, pořádá přednášky. Máme fcb stránky, které jsou hodně navštěvované a chválené. Dnes jsme spolu chodili se starými fotkami a dělali srovnávací záběry, aby se zorientovali i ti co původní stav nepamatují(naše sídlištní čtvrť byla kdysi hezkou vesnicí)
Došli jsme ke kostelu a viděli že nějaká paní odemyká, radostně běžíme a tážeme se, zda můžeme nakouknout, případně nafotit, ukazujeme že máme historické fotky.
První dotaz zda jsme věřící..ne nejsme...následovala sprcha nadávek, obviňování, vyhazování z jejich pozemku, vyhrožování policií, že pokud kamarád okamžitě nesmaže článek, který o kostele sepsal, podá na něj trestní oznámení. Nakonec jsme se dozvěděli, že jsme podvodníci..
Byli a jsme v šoku, ve volném čase se snažíme něco udělat pro ostatní, zachytit mizející histori a pak přijde toto. Byla to farářka, to mě šokovalo nejvíc, ač nevěřící, mám asi naivní představu o jejich lásce k bližnímu..
Odpovědět