Re: Panicka ataka - jak se ji zbavit?
Přidávám se k Dryjádě, hlavně ta psychoterapie je hodně důležitá (zpočátku jsem chodila po týdnu, lezlo to teda hodně do peněz, nepodařilo se mi najít psycholožku na pojišťovnu a s tou mojí jsem si perfektně sedla). Moje psych, navíc vyznává vitamínový "čtyřboj" - železo, hořčík, B6 a vit. C a mně to fakt pomáhá i teď, kdy jsem bez AD, tak jakmile cítím, že se opět něci blíží, tak tenhle čtyřboj nasazuju. Jinak si chválí i třezalku a guajacuran. Mně to v akutní fázi nepomohlo, ale já mám PA spojenou s úzkostnou poruchou, takže pak už jsem byla v bludném kruhu - PA, strach, kdy zase přijde, jak se projeví, z toho další PA. Takže jsem si pokorně zašla pro AD (psal mi je obvoďák, ale mám výborného, lexaurin jsem měla jen jako pohotovostní pro první dny. Pak mi je schválila i psych.). Na psychoterapii jsem se naučila takové cvičení, že když cítím, že by PA měla přijít, tak si sednout/lehnout a začít si uvědomovat částí těla, začít od nohou, pomalu dýchat. Mně to pomáhalo + když PA přicházela, tak pomalu dýchat, nepanikařit
a začít rychle myslet na něco jiného, případně něco rychle dělat.
Teď jsem bez AD (nuceně jsem je vysadila na začátku těhotenství) a zatím to jde, ale mám takový dojem, že PA je pěkná potvora, která se ráda vrací a hlavně útočí v období klidu a pohody. Takže člověk musí o sebe "pečovat" pořád.
Odpovědět