24.5.2016 23:05:10 TaJ
Re: Prvňák a pracovní doba
Umami, tak ono každé dítě to zvládá jinak, ale nápor to je asi trochu pro všechny...můžu napsat jen mojí zkušenost - když syn loni nastoupil do 1.třídy, tak já jsem zrovna ten samý den nastupovala do nové práce, pracovní dobu jsem měla od pondělí do pátku od 8:30 do 14:30 a jednou za 14 dní celý víkend od rána až do večera...Byla jsem ráda, že jsme mohli vyzvedávat syna nejpozději v těch 15h a i tak to na něj bylo až dost, družinu ze začátku moc nedával, byl už unavený a potřeboval spíš svůj klid...prvních pár měsíců mi usínal večer kolem 19h..., takže když to šlo, tak ho vyzvedávala někdy babička i po obědě...a to neměli prakticky žádné úkoly, jenom čtení a občas jsme procvičili pár příkladů nebo dva tři řádky psaní, ale oficiální úkoly nedostávali žádné... Pak jsem přešla na dlouhý/krátký týden, takže dva dny práce až do 20 hodiny - to syna obstarali manžel nebo babička a pak dva dny úplně volné, takže to jsem si dopoledne doma udělala všechno, co bylo potřeba a v poledne jsem ho mohla vyzvednout a celé odpoledne jsme měli volné a mohli jsme si dělat, co jsme chtěli, což je fakt super, ale vyžaduje to spolupráci dalších členů rodiny...
Odpovědět