11.6.2016 11:36:34 Alena
Re: MUDr. Eduard Kulovaný CSc. - Gennet Praha
"Vidím, ze to pacientky dokážou přijmout a pochopit s různou měrou tolerance. Jsme jenom lidi. Také jsem málo sociálně zdatna a nezapřou některé autisticke rysy, proto vím, ze předstírat vřelou interakci ve chvíli soustředěného řešení problému je pro nej prakticky nemozne. Smiřme se s tím."
To myslis vazne? Tak at si zvoli lide s autistickymi rysy jine zamestnani. Pacient se opravdu s takovym jednanim smirovat nemusi. U Kulovaneho jsem byla dvakrat a ta tvoje "ruzna mira tolerance" je mozna spis doktorova naladovost. Netrpim precitlivelosti a jsem vcelku splachovaci. Kdyz je doktor jenom mlcenlivy (prvni navsteva), je mi to jedno, ale nevim proc by si meli dat pacienti libit takove jednani, ktere je ponizuje a je neprijemne - odsekavani, vyvolavani pocitu, ze pacient obtezuje atd (druha - a posledni navsteva. Na screening prichazeji zeny v citlivem obdobi, nektere dokonce s obrovskym strachem - a potrebuji pochopeni a laskave zachazeni vubec nechapu, jak muzes neomalenost omlouvat vysokou odbornosti. U lekare je prace s psychikou pacienta zasadni a pokud se teto slozce nechce venovat, tak at jde treba k ajtakum.
Odpovědět