17.6.2016 9:17:59 siana
Re: Ublíží liška kočce?
To Lexi.: - "koček" je náš domácí výraz pro kocoura a už jsem si všimla, že nejsme jediní, kdo tak kocourovi říkají
Je mi líto, že tě to tahá za uši, to mě tahají za uši spíše cizí výrazy, které kazí češtinu a gramatické chyby, které lidi dělají v písemném projevu (nemám na mysli překlepy)
- Hajný sám řekl manželovi, že lišku odchytí, ne zastřelí, ne otráví, ne, že položí past. Takže toto už neřeším, i když si dovedu představit, že by ji mohl i zastřelit.
- Poslední případ vztekliny byl v ČR asi před 14 lety, ale nevím, jestli nemůže přijít nějaká zbloudilá nakažená liška ze sousední země, protože jsme asi kilometr od hranic. Kocoura máme právě proto proti vzteklině očkovaného, takže v tomto ohledu se nebojím.
- Pozemek bychom si zabezpečili, kdybychom neměli chalupu v CHKO, kde nejen, že nesmíš dělat pozemkové úpravy, ale nesmíš tam dělat prakticky nic. A jak píší ostatní, liška se dostala i do kurníku a i jinam, takže myslím, že by ji nějaký plot neodradil. Chalupu máme na kraji lesa a kocour, i když se prakticky nevzdaluje, je v lese, i když se jde jen vyčůrat. Tolik k tvé poznámce o egocentrismu.
Odpovědět