- "- fytoterapie patrně není to, v čem byste se vyznal. Chemie je chemie, že?
"
To Vy mnejste s to posoudit. Troufnu si tvrdit, že se v ní vyznám lépe než Vy.
No, troufnu si o sobě říci totéž, takže to ponechme na subjektivním pocitu
- "Nikdo netvrdí, že lze "koky" vyhnat pouze lichořeřišnicí."
A proč to sdělujete ?
Nic takového jsem nesdělila
- "Zkuste se věnovat klasice a alternativní medicínu nechte na svobodném rozhodnutí jiných a na těch, kdo se v ní vyznají."
Jediná Vaše argumentace je klamavá a ponejvíce ad hominem. Já jsem tu nepsal nic o alternativní medicíně, ale o Vašich nesmyslech ve věci neškodnosti alkoholu podaného desetiletému díétku.
To zní, jako by dítko mělo vypít půllitr čistého 80% lihu na ex, nikoli pozřít pár kapek tinktury
- "Konzervy a rigidní medicínské osoby mají však také nárok na svůj názor.
Nemůže je pak ovšem urážet, když jsou svými pacienty vyměněny za někoho, dejme tomu, pokrokovějšího
"
Medicína není věc názoru, to prvně. Po druhé, nikdo se neuráží. Váš způsob pseudodiskuse, při němž nejprve podsunute někomu cosi, co cůbec nesdělil a poté to napadáte, je nešťastný pokud neúmyslný, pokud úmyslný pak zhůvěřilý.
Ale ano, medicína je v mnohém věc názoru a její aplikace v praxi tuplem.
Rozcházet se mohou názory jednotlivých odborníků, ale i pacientů - díky tomu si můžeme zatím, zaplaťpámbu, lékaře vybírat, neb nejsou ani bohové, ani neomylní, ale často bohužel ani normálně lidští.
Arogantní přístup: "Já vím všechno, vy nic, tak mi do toho nekecejte." už dávno vyšel z módy