11.4.2017 6:22:29 Hanka 75
Re: jak se zbavit hnid
Tak jsem si přečetla jak se hnidy musí stahovat..
já tedy nevím, ale vždy jsem při vších ze školky, umyla ihned vlasy šamponem, převlékla veškeré povlečení a vyprala na tuším 90st. a delší program (možná stačí i méně např. 70st) nebo ho přežehlila, MYTÍ ŠAMPONEM opakovala. Pak vím, že vši jdou vyhladovět za relativně krátkou dobu, ty v posteli, na plyšácích umřou snad do 24 či 48 hodin bez hostitele (krve) (z hlavy to už nevím, ale čerpala jsem z atlasu hmyzu
, ale doma jsme to nevyužili, jen jsem nepřevlékala povlečení na chatě prostě jsme odjeli a věděla jsem, že do příště tam nepřežijí. Jinak doma jsem vždy okamžitě převlékla, vše rovnou do pračky a vyprat. Taktéž je třeba ošetřit čepice, šátky atd. No a hnidy jsem ručně nikdy nestahovala a takto jsme se vší vždy zbavili. Za důležité jsem považovala opakované mytí šamponu, to jsme vždy dělali. Někdy jsme vystačili s přírodním šamponem, někdy jsem kombinovala přírodní a nějakou "chemii". Mám tedy děti-kluky s krátkými vlasy a zavšivení jsme vždy odhalili a provedli protiopatření v počátku, ale ani u sebe jsem hnidy nestahovala (jak bych to asi sama u sebe dělala) a odvšivili jsme se vždy všichni při postupu ošetření povlečení, oblečení, opakované mytí vlasů... že jsem od dětí hned v počátku vši chytla i já je jasné, líhali jsme spolu v posteli. Tak tedy nevím, za je nutné ty hnidy tak moc odstraňovat. Neumím si představit, jak to sama několik dní několik hodin u dětí, které jsou malé a nemají vůbec trpělivost a je jim to nepříjemné dělám.
Odpovědět