18.4.2017 13:35:02 Eudo
Re: Svátky ilegálního významu?
"no vidíš, a já bych jako rodič byla ráda, kdyby moje dítě v 6. třídě dokázalo soudružce Semelový nebo Konvičkovi říct, co si o nich myslí."
Ani se mi nechce vyjadrit, co si o tom myslim ja.
Dite v 6. tride si proste koleduje o problemy, kdyz dospelym na rovinu rika, co si o nich mysli. To nemuze uniknout nikomu.
Ona take v roli rodice je povinnost pripravovat dite na zivot mezi jinymi. Rikat kazdemu na rovinu, co si o nich myslime, neni vzdycky to prave orechove. Krome toho, ze tim hodne casto lidem kolem ublizujeme (a v 6. tr. obvykle dite nema tu schopnost samo rozlisit, koho se co dotkne a co neni nutne na rovinu rikat, i kdyz mi to doma doporucujou). To si proste clovek taky casto zavari na plno socialnich problemu, a to dost zbytecnych - jedna cast toho rodicovskeho uceni je taky, ze ne vzdycky ma clovek tu pravdu jedinou a to pravo jedine druheho kritizovat, ale naucit se, kdy a jak to rozlisovat. Nez k tomu ale dojde samo hozenim a plavanim muze ubehnout dost casu a hodne reseni, jak to napravit.
Ja treba z mych deti nechci mit drze nevychovane spratky, kteri si mysli, ze maji vselijaka prava. (a tim nerikam, ze z tveho syna to vychovavas. Jen poukazuju na jinou stranku stejne veci).
Odpovědět