17.5.2017 13:15:46 iiiiiiiiii
Re: Děti, které zemřely bez povšimnutí
"PavlaSukova"
"Až si půjdeš natankovat do auta, zamysli se nad tím, odkud ta ropa je a jaké problémy obyvatelům té oblasti přinesla její těžba. (...) Arabský šejk si mne ruce osázené zlatem a potřásá si pravicí se západními magnáty, běžný člověk žije z ruky do úst, nevidí východisko... (...) Využívat veškerých výhod globalizace a přitom dávat ruce pryč od rizik, která nese (...), to je pokrytectví nejhrubšího zrna."
A co z toho pro Žubku vyplývá? Má jít přesvědčovat západní magnáty, aby si nepotřásali rukou se šejkem, má domluvit šejkovi, aby se rozdělil se svými bližními?
To pokrytectví vidím jinde než u Žubky.
Pravda je ta, že jsou vybombardovány školy, nemocnice..., ale kromě zpráv v novinách, která už opravdu jen tak někým neotřese, se nic na mezinárodní úrovni neděje.
Je to stejné jako při teroristických útocích, kdy to politici odsoudí, řeknou, že je se zastrašit nedáme, vyvěsí se trikolóra aktuálně postiženého státu a čeká se na další útok.
A já mám opravdu strach žít v blízkosti lidí, kteří jsou ochotni kvůli víře zabíjet. V tom se Žubkou souhlasím.
Odpovědět