27.5.2017 13:14:27 Drop
Oblečení na symfonický koncert
jsem požádala googl o radu, ale nějak jsem to nepochopila, jedná se o dnešní večer a historickou budovu, zřejmě přijde "smetánka", jdu na koncert po 12 letech, dřív jsem byla každý den neb jsem pracovala "v oboru", teď netuším - co na sebe
dočetla jsem se: V případě odpoledních koncertů stačí slušné jednobarevné dlouhé kalhoty, k tomu ladící obuv, klidně i nekřiklavá neformální, a hlavně dobrá košile. Podobně to platí u žen, ačkoli tam se ‚očekává‘ trochu větší kreativita a pestrost – kalhoty jednobarevné, ale doplněné elegantní obuví a slavnostnějším topem a nějakým uměřeným šperkem; nebo může být sukně či rovnou šaty, potom to však moc nepřehánět s ostatními doplňky.
Na normální večerní koncerty se vztahuje v podstatě to samé, jen o level dva výš v eleganci. I zde jsou za jistých okolností přípustné neformální dlouhé kalhoty, ovšem v tmavých odstínech, a k nim obleková košile a podle nálady či počasí sako nebo blejzr. Stejně tak můžete s klidným svědomím vyrazit i ve slavnostnějším obleku. Ženy zvolí podobné oblečené jako na odpolední koncert, jen co se týče barev a doplňků, mohou být klidně ‚odvážnější‘
Můžete mi to někdo přeložit do normálního jazyka?
Odpovědět