21.7.2017 8:19:32 Ája
Hospodaření s kapesným
Mám prosbu. Děti mám dvě, starší 14.let dostává ve školním roce 50 Kč týdně a mladší 10. let dostává týdně 30 Kč. Mimo toto dostávají ještě peníze k narozeninám, za vysvědčení... v pokladničkách tedy mají řekněme něco mezi 1000-4000 Kč vcelku pravidelně. Nyní jsem zjistila, že starší dcera půjčuje peníze kamarádovi a evidentně jí nedochází, že to je ten důvod, proč jí píše, že je senzační, úžasná... Nevím, jestli jí je vrací, ale každopádně půjčí mu 200 a chce 250 zpět... ale myslím, že se jí nevrací ani ten základ. Nechci jí říct, že vím, že mu a jeho kamarádovi půjčuje. Přemýšlím, jak dětem nevysvětlit..., že vezmeme obsah pokladniček a dáme ho k nám na účet. Každé v pokladničce zůstalo pár desítek nebo set korun... a někde bychom evidovali, kolik která má už našetřeno u nás na účtu. Nevím, jak jinak hlídat, jak dítě s penězi zachází
A celé ráno si tu lámu hlavu, jak dceři vysvětlit, že to co si ona vysvětluje z jeho strany jako zájem o sebe je pouze vypočítavost když nechci, aby věděla, že vím. :-(
Odpovědět