16.5.2018 1:29:13 Mandara
Re: Stavba domu - tipy, doporučení
Nechali jsme si postavit víkendový dům a všechno proběhlo perfektně, ikdyž stavba byla takto na dálku a většinu času jsme tam nemohli být a kontrolovat. S výsledkem jsem i po 2 letech maximálně spokojená. Nejdůležitější je najmout si dobrou firmu. Doporučila bych si také najmout někoho na vyřízení stavebního povolení, těch papírů a úřadů je kvanta, to je na zbláznění. Pak doporučuji všechno si dopředu promyslet do nejmenšího detailu, já jsem ještě před zahájením stavby věděla třeba, jaké chci zásuvky a vypínače nebo kliky u dveří, pak všechno odsýpá a člověk není ve stresu, když musí honem a na poslední chvíli něco řešit. Najmout si architekta také může být řešení, ale je to tak půl napůl, znám dost lidí, kteří místo ve svém vysněném domě žijí v pomníku slávy architekta a jsou z toho nešťastní - je potřeba dobře vybrat a dokázat si prosadit svoje. Pokud architekta nechcete, prohlížejte časopisy o bydlení, choďte na návštěvy, podívejte se do různých vzorových domů..ať si uděláte představu. Chce to čas a nikam nespěchat.
Odpovědět