Inzulín a endoprotéza do letadla
Neví někdo z vás prosím, jak probíhá kontrola na letišti u diabetika na inzulínu? Čeká mě cesta letadlem a musím si svoje inzulínová pera vzít s sebou do příručního zavazadla na palubu. Mám jen kartičku v češtině "Jsem diabetik". Musím mít do Španělska od doktorky ještě navíc nějaké potvrzení v cizím jazyce? Moc se mi tam jen pro papír nechce. Jak to probíhá s inzulínem při kontrole, má s tím někdo opravdu osobní zkušenosti?
Druhá otázka: Může si vzít diabetik na palubu (nebo do prostoru za kontrolou) víc vody, než jen 100 ml?
Třetí dotaz: Musí být léky v příručním zavazadle v originálním balení? Beru mnoho léků každý den, a když jedu mimo domov, nasypu si jednotlivé dávky do malinkých sáčků na každý den, kvůli úspoře místa i váhy. Jsou při kontrole problémy s léky bez obalů?
Poslední dotaz: Jsem po endoprotéze, mám kovový kyčelní kloub. Při procházení tím bezpečnostním rámem na letišti - bude pískat? Na tu endoprotézu nemám žádné potvrzení a mít nebudu. Zažil jste někdo, že rám pískal u někoho s implantátem? (Jako svléknout se a ukázat jizvu můžu, ale přijde mi to přehnané...)
Děkuji za info.
Odpovědět