10.9.2018 13:50:36 Mapat
Příspěvek na péči
Jdu se poradit: vloni na podzim jsem přes portál MSPV zažádala o příspěvek na péči pro blízkého příbuzného. Poslala jsem to datovkou. Na jaře mi ošetřující lékařka mezi řečí říkala, že dostala k vyplnění nějaké formuláře týkající se onoho příbuzného, tak jsem si myslela, že už jsou věci v běhu. Vím, že to dlouho trvá, když jsme před pár lety žádali o příspěvek na tatínka, schválili nám ho měsíc po jeho úmrtí.
Teď už mi to ale přišlo hodně dlouhé, nikdo nepřišel na šetření a napadlo mne, že lékařka mohla vyplňovat papíry ohledně průkazky ZTP. Tak jsem volala na ÚP, žádost tam nemají a paní o možnosti elektronického podání v životě neslyšela a nepřipouští ji
, musím tam přijít s formulářem. Tím mě dost vykolejila, o příbuzného pečuji, zkrátila jsem si kvůli tomu pracovní úvazek, takže už to přestávám zvládat finančně a aspoň malá podpora by mi ulehčila situaci.
Co mám teď dělat, ztratili jsme zbytečně rok, měla jsem žádost za podanou a v datovce je vedená jako doručená. Jak jsem mohla vědět, že se jí na ÚP nikdo nezabývá, když to bylo podáno přímo přes oficiální formulář a dle informací na netu je možné žádost poslat elektronicky?
Kam se mám obrátit, když na místním ÚP mě poslali do háje? Na MPSV nebo vedení místního ÚP?
Odpovědět