Re: Holka (4,75r) nechce spát ve školce
mám holky dvě a ani jedna ve školce prakticky nespala. Byla to pro ně hrůza, že musí hodinu ležet, když nespí. Učitelky je občas i "potrestali", když zlobili nechali je ležet déle.
1. MUSÍ spát? tj. pracujete oba, nemáte babičky? pokud ano nezbývá než dítěti vysvětlit, že se nedá nic jiného dělat, že jste v práci a nemá kdo ji vyzvednout a ona plakat přestane (časem). Musí být ale jasně daná definitiva. Vyzkoušeno mnoha kamarádkami. Někdo má třeba jednou týdně za odměnu vyzvedávání babičkou.
2. pokud spát nemusí a ona to ví (to byl případ u nás) bude řvát resp. to zkoušet pořád. Je třeba si sám v sobě říci co vlastně chci. Pokud dítě není ve školce spokojené a je možnost ho vyzvednout, vyzvedávala bych. Pokud je alespoň párkrát v týdnu třeba dítě tam nechat řešila jsem to kroužky. U nás ve školce byly kroužky po obědě a ten den dítě nemuselo ležet a nebránila se tolik zůstat ve školce, protože to bylo naplněné programem. U nás ve školce se o nespaní dětí po obědě nechce ani slyšet. Pak jsem já věděla, že každé např. úterý je dcera ve školce dlouho a můžu třeba na úřady nebo k lékaři.
Odpovědět