29.10.2018 9:42:52 Vítr z hor
Re: nepřilnavá pánev a kovové nádobí
Pochybuju. Obojí je podle mě litina pokrytá emailem. Staub má taky černý vnitřek krytý emailem (všechna litina od Staubu) a stejný návod k použití. Přímo na stránkách Le Creuset je jasně napsáno, že v litinovém nádobí se nemá krájet:
"Ne découpez jamais les aliments à l’intérieur du récipient."
Na stránkách mají návod k použití pro všechny možné materiály, co vyrábějí.
Od Le Creuset mám jedinou litinu s černým povrchem (velký černý hladký tál), tak jsem se šla podívat na přiložený český návod. Je fakt, že se tam nikde nepíše, že to má emailový povrch. Přitom ve francouzštině je jasně napsáno "L’émail noir satin" a všude se píše k údržbě totéž, co u bílého. Jenže čeští prodejci to nikdy nevěděli ani u Staubu ani u Le Creuset...
Odpovědět