Epilepsie a výuka
Zdravím všechny maminky, chci se zeptat na vaše zkušenosti. Mám syna 8 let, který dostal ve třech letech benigní rolandickou epilepsii po nestovicich. Menší záchvaty má v noci, ale bere valproat. Má výboje v noci, přes den moc ne. Problém máme ovšem ve škole. Syn je hrozně unavený. Ve škole třídní učitelka nechtěla brát zřetel a tak nyní v polovině první třídy prestupujeme na jinou školu. Nevím, co mám dělat. Docela počítá, nečte nejhůř, má ale problém s psacím písmem, takže mu povolili psát comeniou script. Stále nevím, jak to bude dál. Syn je jinak moc chytrý kluk, strašně brzy mluvil a je i na svůj věk vyspělý. Jen ta škola.. Co jsem četla, tak některé děti s epi nemají žádný problém ve škole i přesto, že berou léky. Máte také dětičky se kterými řešíte takové věci a jak jim to ve škole jde? Už si nevíme rady a potřebuji znát vaše zkušenosti. Ps: neurolog nám řekl, že by možná řešil věc kortikoidy, tak to už vůbec nevím, to mě docela děsí. Také jste toto postoupili? Děkuji za Vaše názory.
Odpovědět