4.5.2019 22:16:21 Monika
Re: Spojenectví úspěšných a chudých
Pokud jde o ty (teoreticky) požadované "přesuny ministerstev a centrál kdečeho" mimo Prahu, tak to asi nebylo myšleno kvůli tomu, aby mimopražští nemuseli jezdit tak daleko, když chtějí takový úřad nebo centrálu navštívit. Já jsem i při životě a práci v Praze snad jedinkrát vkročila pracovně do budovy ministerstva zahraničí (ani už nevím proč), jinak jsem taky nikam osobně chodit nepotřebovala. Bylo by to pěkné spíš kvůli tomu, aby i jinde než v Praze byla "dobrá" pracovní místa pro šikovné vzdělané lidi, kteří by měli rodiny mimo Prahu, chodili tam třeba do divadla a za kulturou, která by se rovněž lépe uživila ... Ony tahle některé orgány dokonce přesunuté jsou - ve zmińované Opavě sídlí Inspektorát práce, v Jihlavě Energetický regulační úřad, v Brně sídlí Ústavní soud a ombudsman ... S těmi ministerstvy by to ale bylo asi opravdu složitější kvůli pendlování ministrů na zasedání vlády. Ale třeba časem by mohly stačit i videokonference? Jenže stejně všichni "šíbři" budou chtít být u sebe i fyzicky, že?
Odpovědět