17.5.2019 13:26:51 Monika
Re: Děti a sociální sítě
Syn dostal dotykový telefon s přístupem na internet v necelých 12 letech, po nástupu na 8G se to ukázalo dost jako nezbytnost, dokonce jsme vyměkli a nečekali ani na Vánoce, jak byl původní plán. Se spolužáky jsou na what´s upu, se spoluhráči z klubu snad zase na Messengeru a s další skupinou (bývalí spolužáci) pro změnu na Viberu - zrovna mu to tak vyšlo, připojoval se už do exitujících skupin ... My tomu s manželem bohužel rozumíme míň než on (já nejsem na žádných sítích, manžel byl okolnostmi "donucen" zřídit si what´s up), ale poučen byl mockrát ve škole i doma jsme se snažili.
Pokud jde o sexuální obtěžování, gympl dokonce uspořádal na to téma speciální přednášku pro rodiče(pro děti taky) - byla jsem překvapená, jak byla malá účast, možná to ostatní znali, já byla některými věcmi celkem šokovaná (teda ani ne tím, co je možné, ale spíš jak to mají ti různí "úchyláci" jednoduché, jak jsou děti naivní atd. ...)
Naše děti se mi zdají opatrné dost. Dokonce napomínají i nás - tuhle se dcera divila, že jsem uvedla svoje číslo telefonu při objednávání dortu - "mami a nebojíš se, že tě pak budou otravovat" a syn odmítl do nějaké prezentace o zájmech členů rodiny dát fotku své sestry, na které dělala hvězdu a nebylo jí vidět do obličeje (proto jsem to navrhla) s tím, že "to je blbý, když je tam v plavkách" ... Takže se snažím věřit, že snad někomu na lep jen tak neskočí, ale je jasné, že se mohou objevit další nebezpečí, o kterých třeba poučení nebyli ...
Odpovědět