26.9.2019 15:54:50 1kulička
Re: Pravděpodobně neočkované dítě má tetanus
Renko, to jsou ale taky hrozné desinformace. Tetanus je dobře léčitelný, všimni si, že i v těchto šílených článcích píší, že se na tetanus může umřít, pokud člověk nevyhledá lékařskou péči. Tím samozřejmě nechci říct, že je to něco banálního a klidně to člověk může risknout.
Jenže v těchto článcích jsou taky tyto věty, které kopíruji:
"Chlapec je umístěn na klinice infekčních nemocí v dětské nemocnici v Brně-Černých Polích, která je součástí fakultní nemocnice. Tím je zabráněno případnému šíření onemocnění."
nebo jinde, myšleno "očkování": "Závažné nežádoucí účinky ale podle lékařů nejsou prokázány."
To první snad ani nemá cenu komentovat, každý ví, že tetanus se nepřenáší z jedince na jedince a o jeho šíření se nemusí nikdo bát. Druhé je taky pěkný nesmysl, jelikož závažné nežádoucí účinky jsou popsány téměř u každé vakcíny, i když závažné reakce bývají vzácné. Popíráním se vše jen zhoršuje.
V článku na ČTK bylo uvedeno, že antibiotika byla dítěti předepsána, ale matka mu je nedávala .... no tak to je už celé divné. Mám děti s odkladem očkování a jsem si toho dobře vědoma, takže moje první starost by byla, aby se vyloučil tetanus (v tomto případě).
Odpovědět