Re: Vanocni rodinné filmy
Pro mě je ten úklid součástí chystání na Vánoce, jakýsi symbol i duševní očisty. Nepojímám to ale tak, že bych odtahovala skříně nebo čistila koberce a už vůbec nenutím ostatní členy rodiny, aby se nějak extrémně zapojovali. Z celého víkendu mi to zabere sotva pár hodin. Udělám třeba jednodušší oběd a tak. Na zahradě, kde jsem jinak půl víkendu, už stejně není co dělat.
Většinou to mám tak, že si úklid rozvrhnu na celý Advent, jeden pokoj jeden týden (máme 3+1). Začínám obývákem, abych ho pak mohla nazdobit. Asi začnu příští víkend, to bude ještě v sobotu návštěva Dne místní školy, večer divadlo a v neděli asi trhy na Kuksu.
Stíhám 2 koncerty, 2 x výroba vánočních dekorací, 2 vánoční večírky, oslavit svoje narozeniny, návštěvu nějakého zámku (letos to asi budou Ratibořice nebo Nové Město nad Metují), trhy, 2 x rozsvěcení vánočního stromu. Cukroví budu péct těsně přes svátky, mám ho ráda čerstvé (vždy si vzpomenu na Angrešta a plísně) A minimálně jedno zasedání zastupitelstva. Všechny tyhle akce mě těší
Odpovědět