Re: Včerejší manželské etudy-Co vlastně udělali špatně?
"Neznám žádný pár, který by roli živitelky s lehkostí zvládl, obvykle žena vidí jen jeho "neschopnost" a on se v tom "najde"."
Když jsme s manželem začínali žít, tak jsem měla podstatně větší plat já.
Bylo to dané typem profese, časově jsme pracovali oba plus mínus klacek nastejno.
Nikdy, a podotýkám, že fakt NIKDY, mě nenapadlo, že by měl bejt kvůli tomu neschopnej. Naopak, byla jsem pyšná, že dokážu vydělat prachy (pod vlivem toho, že jsem se jako dítě cítila docela chudá) , a zmasírovaná hlasem lidu, že "chlapi nesnášej víc vydělávající ženský" jsem byla šťastná, že to u nás tak není.
Dneska se to otočilo (já dělám furt to samý, on měl nějakej pracovní postup), díky tomu, že já mám volnou profesi, nám to umožnilo postarat se o děti bez chův a babiček.
A já mám z toho trochu ujímání (se kterým se musím srovnat sama, protože to fakt ABSOLUTNĚ není jeho problém, o všechno se samozřejmě dělíme, jako jsme se dělili vždycky). Tu "roli živitelky" jsem psychicky nesla líp.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.