| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Problémy v těhotenství

30.3.2005 23:29:04 vojtami

Re: plicní vyšetření

ahoj. mě na tuto kolonku řekli v poradně, že tam chodit nemusím. pak jsem ve 20t přešla k jinému lékaři. tam mi sestřička v poradně napsala ke kolonce o plicním, že bych si tam měla zajít mezi 30 - 32tt.
nicméně jsem poslechla.

byla plná čekárna lidí, samý tuberáci, nic nepomohlo že jsem byla objednaná, řádila chřipková epidemie a to že jsem už měla pupek, to už bylo sestře naprosto jedno....hezky jsem si hodinu a půl počkala. byla jsem tak naštvaná, že mi stoupl tlak jako nikdy. na řadu jsem šla jako poslední.

taky jsem se ptala kamarádek z diskuze, zda na plicní musely. nikdo tam nebyl. takže jsem usoudila, že to není až tak důležité.

když jsem se šla objednat, ptala se mě sestra, zda už mám hotový test. tak jsem řekla že nemám, ale že se očkovat rozhodně nenechám. čuměla na mě jako puk. asi jí to ještě nikdo neřekl.
když jsem tam přišla na vyšetření, na to samé se mě zeptal dr.
tak jsem řekla, že mantoux test mi dělali před rokem, kdy jsem přišla do kontaktu s TBC v práci a že jsem byla i na plicním kde mi dělali RTG. vše bylo v pořádku. a že rozhodně v těhotenství do sebe nenechám napíchat brebery tubery.
tak mi řekl, že mi to schvaluje. nicméně že v šestinedělí se musím na ten test dostavit. hlavně kvůli tomu, že jsem do toho kontaktu s TBC přišla ( práci už nejméně potřetí. a o X případech možná ani nevím )

ale to už je mi jedno. mě jde hlavně o miminko. dr mi nechtěla raději dát ani paralen ( je spíš na homeopatika ) a já bych do sebe nechala píchat nějaké sajrajty....
navíc kdyby to podstoupily ostatní, tak to neřeším. ale evidentně to je na zvyklosti gynekologie zda tam posílá a nebo ne.

jo a tatínek miminka je alergický na BCG vakcínu. to je očkovací látka TBC. takže jsem nic neriskovala.

nicméně kamarádka je také těhule a tento test normálně podstoupila před 16tt...... a bez problémů

RTG se v těhu dělat nesmí.

to je moje zkušenost. asi jsem ti nepomohla.
Odpovědět
Průběh diskuze (7 názorů)
plícní vyšetření Martina, Michal 3 roky, miminko 14.t 30.3.2005 22:15
*Re: plícní vyšetření gerda 30.3.2005 23:21
**Re: plícní vyšetření vojtami 30.3.2005 23:33
***Re: plícní vyšetření gerda 30.3.2005 23:48
****Re: plícní vyšetření vojtami 31.3.2005 0:8
**Re: plícní vyšetření Martina, MIchal 3 roky, mimi 4.měsíc 31.3.2005 18:21
*Re: plicní vyšetření vojtami 30.3.2005 23:29

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.