Re: Pomalý hrnec - je k něčemu?
Hellou už to v zásadě shrnula.Vaří to při nízkých teplotách, takže dlouho. Malinko se podlévá, ale dost lidí to vynechává. Maso si samo pustí dost šťávy a při těch nízkých teplotách se to moc neodpařuje. Vývary nebo luštěniny teda vaříš normálně ve vodě. Nahází se to do hrnce a řadu hodin si toho nemusíš všímat. Předsmažovat a zatahovat maso nemusíš, ale chuťově je to lepší. Stejně tak cibulka. Já si jí často usmažím večer a ráno to tsm jen nasypu, zatahuju jak co a když pospíchám, tak to přeskočím. Zahušťuje se až na konci. Já to moc nedělám, většinou nezahušťuju vůbec nebo jen rozmixováním zeleniny. Pokud už dělám klasickou omáčku, tak jí radši dodělávám na sporáku. Akorát do guláše dávám chleba rovnou. Multifunkční toho umí víc, ale to pomalý vaření je u každého jiný, záleží jak to mají pojatý - na jakou teplotu. Tam je buď obyčejný, který připomíná ten pomalý. Nebo je i tlakový, a ten je neskladný a vysoký. Pomalý má lehký spodek z hliníku a těžší varnou nádobu, váha záleží na materiálu a velikosti. Já používám většinou 3,5l a ten nijak těžký není. Ale extra skladnej taky ne. Já mám malý pomaláč, multifunkční a fritézu furt venku, jedou často. Velký pomaláč mám v komoře, ten tahám svatečně. Lidi na to často pořizují policové skříňky.
Odpovědět