26.11.2020 16:54:26 1kulička
Re: do kolika let dětem hračky
Lei, tak rodič to někdy pozná, někdy nepozná, jestli se tím děti trápí. Skoro bych řekla, že většinou nepozná a dělá si, co považuje on za nejlepší. Proto pak taky většina rodičů chce své děti vychovávat jinak, než jejich rodiče. Tvou rodinu neznám a nechci se ti do toho plést. Jen se mi právě nelíbí tvoje radikalita - "rozpliznutí vánoc" vnímáš ty, já třeba ne. Nikdy jsem si nevšimla, že by mým dětem škodilo, že mají besídky, mikuláše a i vánoce několikrát - něco doma, něco u babiček, něco na kroužku, něco ve škole. Pořád jsou dost inteligentní, aby rozlišily, kdy je štědrý den, kdy je Mikuláš a kdy se jede na zdvořilostní návštěvu. Z dárků mají pořád stejnou radost a váží si jich tak, jak by děti měly - užijí si je, potěší se. Na některé zapomenou, některé rozbijou. Osobně fakt nic špatného nevidím na tom, co ty jsi pojmenovala a je mi jedno, jestli děcka slupnou kalendáře hned nebo si je šetří.
Prostě mi to nevadí a nevidím na tom nic závadného, žádnou rozplizlost nevnímám. Velké jsou čím dál skromnější a malá se těší jako malá - strašně. Třeba dnes odpoledne už zabalila asi 8 dárků pro sestry a dyndá další. Mě to neotravuje a aspoň jí ukážu, jak to asi vypadá, když máš vymyslet a připravit dárky pro hodně lidí.
A seznamy naopak vyžaduji. Máme hodně příbuzných, tak každý koupí jeden a je vyřešeno.
Odpovědět