10.1.2021 19:52:30 Monika
Re: domácí vířivka - máte?
Pevalo, nemáme venkovní vířivku (ani ji nemáme kam dát), ale koupili jsme byt s "vířivou" a "perlivou" vanou. Mně by ani moc nenapadlo něco takového chtít (vanu jsem chtěla naprosto nutně, ale stačila by mi zcela obyčejná), ale když tam ta vířivka a bublavka byla, těšila jsem se na ni. A to marně, protože předchozí vlastníci nebyli moc na úklid a hygienu (což bylo vidět i na jiných místech bytu při pečlivějším zkoumání) a všechny ty "trubky" pod vanou, kterým tak tryskací a bublající voda teče, byly zanesené natolik, že se nám je nikdy nepovedlo vyčistit do té míry, aby to při používání necpalo do vody různé "hnusíky". Takže to nepoužíváme, ale i přesto to musím čistit, aby to nevypouštělo hnusy i do "tiché" vody. Navíc ty motorky jsou tedy pěkně hlučné, takže rozhodně bych neměla při jejich používání pocit, že relaxuju. Naprosto nutně kvůli tomu krámu potřebujeme rekonstrukci koupelny (ta vana je do malé koupelny natolik "zazděná", že je nutné ji vyměnit i s dlaždicemi).
Venku se tedy zvuky asi víc ztratí (a možná už se to dneska dělá víc tiché), ale opravdu doporučuju zajímat se o to, jak často a jakým způsobem (a jak drahými prostředky) se to čistí. Zřejmě se to musí dělat hodně často, i kdyby se jinak vířivka nepoužívala, tak bacha na to ...
Odpovědět