25.2.2021 8:27:41 darinaa
Re: Geocaching pro začátečníky
Earth cache jsou skvělé, ty mám ze všech nejradši. Člověka to přinutí něco si nastudovat, dozví se něco nového a nemusí se nikam hrabat. Díky tomu např. víme, že v Helsinkách i Stockholmu je na nádraží stejná mramorová podlaha s viditelnými, až 20 cm dlouhými zkamenělinami. Bez cache bychom tomu vůbec nevěnovali pozornost.
Nejúžasnější věc na geocachingu je podle mě to, že se dostaneš na místa, kde tě žádný průvodce nebo turistická mapa nezavede, všimneš si věcí, které normálně nehledáš. Stojí to samozřejmě čas, jak už jsem psala, vyplatí se příprava, abyste věděli trošku do čeho jdete, s dětmi abyste šli třeba na výletě minimálně na jednu keš najisto. My jsme v podstatě žabaři, máme za cca 10 let odloveno něco málo před 1000 keší, ale už si vybíráme jen ty dobře hodnocené, technicky vymakané, někdy opravdu člověk žasne, jakou perlu dokáže někdo připravit. Jsou skupiny, kteří keše "kombajnují", k tomu jsou dobé série keší, to pak za den uloví i stovky kusů, smysl mi tady ale uniká. Obecně serie nezavrhuji, s dětma můžou být fajn, jako součást naučné stezky například.
Odpovědět