5.4.2005 11:30:38 Klára, bioložka
fanatismus?
Nezlobte se na mne, ale nenavážejte se do někoho, kdo obhajuje život. Dobrá, tak ony jsou krajní situace (znásilnění, ohrožení života) a ona je běžná praxe. Já vím, že diskuse vznikla z trochu jiného případu, ale pokud matka má jedno dítě, proč by se nemohla postarat o další (nebo o třetí, že?)
Problém je podle mě někde jinde. A to tam, že potraty jsou dnes tak nějak běžná záležitost. To je pro mě příliš. Protože pak si "jednoduše" kdejaká nechtěně těhotná řekne, že může na ten potrat jít, ta možnost se tu přímo nabízí, že.
Rozdíl ve stáří plodu? Musím se přiznat, že jsem ještě nebyla těhotná ani nezažila potrat, ale soudím, že pokud by se mi potrat (spontánní!!!!) přihodil, budu to mnohem hůře nést v 8. měsíci než ve třetím, a hůře ve třetím měsíci než ve 4. týdnu a hůře ve 4. týdnu než ve třetím, kdy vůbec nebudu vědět, že jsem potrat prodělala.
Ale to, co už jednou vzniklo v břiše matky není nějaká věc, ale je to skutečně zárodek, plod dítěte, čili živá bytost. To prosím pěkně nepopírejte. Zrazujete tím vlastní existenci.
A poslední věc: každý, kdo jde na potrat, by se měl vžít do role toho chudáčka, který nemůže sám rozhodnout o svém osudu. Za život jsou zodpovědní rodiče a dítěti by zkrátka měli dát šnaci na vlastní život tak, jako jim dali šanci jejich rodiče. Když je nezodpovědný sex u náctiletých, měli by na to být připraveni. Pokud selže antikoncepce, musíme s tím už dopředu v nějakém malém procentu stejně počítat. Ona totiž většinou ani neselže antikoncepce jako že selžeme my. Zkrátka a dobře si myslím, že pokud žena spí s mužem, tak prostě musí být zralá a připravená na případný, třeba nepravděpodobný příchod dítěte.
A tleskám tomu, kdo se nebojí tady ukázat na pravdu, že potrat je vražda.
Odpovědět