26.3.2021 17:00:24 MaMar
Re: Neustálé odkládání očkování pečujících
Kornel, tvoje situace mě moc mrzí, je vidět, jak se řada rozhodnutí dělá diletantsky.
Na druhou stranu, opravdu je naočkováno tolik mladých učitelů? Nevím, nemocnice, do které jsem se zaregistrovala, očkovala zatím jen učitele nad 50 let, a v jiné nemocnici ještě pořád čekají na rezervaci termínu i moje kolegyně 55+.
Upřímně, jsem ráda, že jsem mohla využít učitelskou rezervaci a nestydím se za to, jednak patřím k 55+, a jakmile se vrátíme do školy, malé děti opravdu moc nedokážou dodržovat hygienická pravidla - na podzim se mi opakovaně stalo, že jsem se skláněla nad nějakým dítětem, které si zrovna v tu chvíli stáhlo roušku a kýchlo mi přímo do obličeje. Kromě toho jsem vlastně také pečující osoba, i když je mi jasné, že vy, kdo pečujete o dítě s těžkým zdravotním postižením, jste naprosto nenahraditelní.
Pokud jde o pečovatelky z terénní služby, které k nám do domácnosti také chodí, bohužel se z nich snad žádná očkovat nechce. Když slyším, jaké nesmysly o očkování vykládají mojí mamince (která už naštěstí očkovaná je), a představím si, že tohle vykládají všem seniorům, které obcházejí, připadá mi to od nich docela neprofesionální.
Odpovědět