9.7.2021 14:27:14 Cimbur
Očkování proti Covid-19 a uzliny
Jen pro informaci mezi námi ženami. Především mRNA vakcíny můžou způsobit zvětšení uzlin. Nejčastěji v podpaždí na straně aplikace, ale v podstatě kdekoliv v horní polovině těla a svěřovala se mi paní v očkovacím centru, že po první dávce měla zvětšené uzliny i v třísle. Píše se o tom už od podzimu, jenže literatura uvádí zvětšení trvající dny, maximálně týdny. Od toho se taky odvíjí doporučení pro radiology odložit mammografii a sonografické vyšetření prsů asi o 6 týdnů po aplikaci vakcíny.
U sebe jsem si na začátku března po 2. dávce Moderny taky všimla zvětšených uzlin, spíš takové jednolité boule v levé axile a taky drobných sotva hmatných uzlinek dole na krku, kde obvykle nebývají hmatné. Na krku to zmizelo za pár dní, v podpaždí uzliny zůstávaly. Dny, týdny. Po čtyřech měscích jsem už byla nervózní a objednala se na sono prsů a axil. Mám štěstí na soukromé centrum s výborným radiodiagnostikem v našem městě, objednání rychlé, samoplatba možná. Nakonec jsem si stejně sehnala žádanku. Výsledek - 5 uzlin jasně postvakcinačních, prsa v pořádku.
Takže závěr - je možné očekávat podobné nálezy po očkování u mnoha žen, ať vás to neděsí, o očkování vyšetřujícího informujte, pomůže to posoudit nález.
Odpovědět