2.9.2021 9:19:13 Pavla ...
Re: 2 tydny skoly
Mariko, dočetla jsem až dnes. "Možná bude očkování proti covidu takovou věcí. To se teprve uvidí." asi chápu, že mnoha lidem by to vyhovovala, ale povinnost do sebe vsoukat nějakou chemikálii mi prostě nepřijde srovnatelná s tím, že mám dodržovat rychlost na dálnici. Nevím, jak to vysvětlit. Ale to je zásah do našeho zdraví, jasný, stejně jako covid, ale každý má právo či by měl mít právo se svobodně rozhodnout, zda se naočkuje a riziko nákazy sníží, nebo nenaočkuje a prostě se třeba zařídí jinak.
Nemělo by být povinné něco, bez čeho nelze pak vylézt na ulici a odsoudilo by ty, kteří se z jakýchkoliv důvodů rozhodli, že věc nepodstoupí, k trvalé izolaci.
Tady nejde o spáchání nějakého přestupku, na kterém se společnost dohodla, že se páchat nemá.
To by mohl příště někdo říct, že kdo nejí vitamin D, zvyšuje se mu pravděpodobnost různých sezónních chřipek atd. (což je mj. fakt), tak nesmí v zimě na ulici.
Proč se nedá jednat logicky - jsem nemocný, zůstanu doma, nemám žádný příznaky, ale bojíme se, že bych mohl být z nějakýho důvodu bacilonosič, otestuju se.
Odpovědět