14.11.2021 8:58:07 Dari79
Re: Posílá hygiena na PČR i očkované?
Souhlasím s tím, že komunikace z hygieny je tragická.
Najít ofic. informace na webu je taky docela fuška.
Instrukce - zavolejte praktikovi, ať vám to všechno řekne a vystaví, je často absurdní, když praktici nezvedaj telefony. Navíc si úplně nemyslím, že to je jejich práce. Resp. telefonáty strašně zdržujou - v dnešní době internetu a mailů by prostě ta komunikace a předávání informací měla být dokonalá...
dovolat se na hygienu je nemožné.
Pozitivní zjištění - linka 1221 funguje a takové ty obecné věci řekne. Ale žádanku na test po kontaktu nevypíše - odkáže na hygienu, kde to nezvedaj a když jim napíšete mail, tak Vás pošlou do p.... s tím, že máte počkat, až budete vytrasovaný - cituji "milá paní, to by mohl říct každý".
My jsme v pozici rizikového kontaktu neočkovaného dítěte (kontakt středa, příznaky kontaktu ve čtvrtek (kontakt ví, že se nakazil už v neděli předtím), test kontaktu v pátek - pozitivní výsledek PCR kontaktu v sobotu... - uvědomělý kontakt nám to zavolal, že...) Čili dítě by mělo jít na test 5,-7, den od kontaktu- čili neděle - úterý... radši bychom na "kontaktní" žádanku než na bezplatný 2x měsíčně... Nevolal nikdo ještě ani tomu kontaktu, čili těžko čekat, že do té doby nám někdo zavolá. Dítě samozřejmě uvědoměle zůstane doma a půjde na test. A já uvědoměle, byť jako očkovaná, zůstanu doma taky s ním , do výsledku jeho testu (stejně ho někdo musí hlídat, že...)...
Čili - zase nikdo nic nestíhá, zase nikdo nic nenachystal, nevychytal... Nonstop 1221 linka nesmí (nebo neumí) vystavovat žádanky na test - proč proboha? Když už se člověk někam dovolá, tak mu řeknou, že stejně musí se dovolat doktorovi nebo hygieně (kteří ale samozřejmě o víkendu nepracujou a v pondělí budou tak zahlcení, že prostě to nejde)...
A to máme výhodu, že je to dítě, takže test bude mít i bez žádanky zadarmo... Být to jiná osoba nebo mít počet testů vyčerpaný pro jiný účely, tak když se té žádanky "nedomůže", tak si ho asi uvědoměle zaplatí.
Jo, chodit tam nemusí, taky může sedět 14 dnů doma, že... (a já s ním). A za týden znova, protože teď je toho všude milion a vyhnout se kontaktu je tudíž prakticky nemožné...
A já očkovaná samozřejmě technicky nikam nemusím a chodit do práce můžu, ale já znám tolik očkovaných reálně nakažených (s mírným průběhem), že prostě to považuji za neodpovědné... Já, OSVČ, tak mě je to u prdele, že mi nikdo na to nic nevystaví, ale fakt někteří zaměstnanci, kteří fakt nějaký papír potřebují - doma pozitivní děcko a do práce můžou/musej... A pak se to nemá šířit...
Odpovědět