29.9.2023 14:39:58 kosatka2
Re: Náboženství a vztah k homosexualitě
Já to beru tak, že na české poměry je vůbec slušnej výkon to, že farářku dělá žena, nehledě na církev. V naší zemi, kde uťáplé ženy často rezignují na ambice, kariéru a poslání v práci (lehká nadsázka). Její orientace mi v tomto kontextu přijde jen jako nepatrný detail.
Odhaduju, že 40 - 90 % katolických kněží budou více či méně přiznaní homosexuálové, a fakt si radši nechci vědět, jak vlastní sexualitu řeší.
A zákaz homosexuality v bibli: ty texty byly napsané několika muži prapradávno. Prý byl tehdy dobový kontext takový, že bylo běžné mnohoženství a sexuální otrokářství, chlapci byli prodávání pro sexuální potěšení bohatých mužů, případně byli kastrováni, aby byli prodejnější, atd. a k tomuto prý téma homosexuality poukazuje, ne k "pravé lásce" mezi dvěma lidmi.
Sice v ČR máme kněze pro LGBT+ pastoraci i aktivity spolku LOGOS pro věřící, stejně budou tato témata pro mnohé nepřijatelná. Když se některé církve absolutně neumějí vztahovat k ženám, neudivuje mě, že to nezvládnou ani k lidem jinak orientovaným.
Odpovědět