Ahoj, posílám odkaz na zajímavý článek na Aktuálně o Osvobozené škole: https://zpravy.aktualne.cz/domaci/chytre-cesko-osvobozena-skola/r~95ab76f0bec111ee8d680cc47ab5f122/
Jaký máte názor na tyto radikálně demokratické školy ? Musím říct, že je tam spousta prvků, které se mi líbí a které by mohly adoptovat i běžné školy - třeba to, že část vyučovacího dne by mohla být volitelná anebo co největší výuka praxí. To, že je volitelné všechno, mi už přijde moc - osobně si myslím, že je škoda, když se dítě naučí číst s porozuměním až v 5.třídě, o hodně do té doby přijde. Taky ten názor té paní, co se jí syn všechno naučil až v devítce na zkoušky na SŠ a pak to zase zapomněl - to se mi zdá zcestné, vždyť Cermat žádné drcení nevyžaduje, naopak, spíše uvažování, logiku, porozumění. Taky pochybuju, že když se celou ZŠ na gramatiku kašle, že se pak žák v devítce rychle naučí psát bez chyb.
Ale ten obecný princip - nechat děti hodně rozhodovat - se mi líbí.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.