| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Aktivity s dětmi

8.11.2024 15:25:20 kněžna Dragomirová

Vánoce 3,5 leťáka

Zdravím,

jak se těšíte se svými školkovými dětmi v tomto věku na Vánoce? Co plánujete?

NašeVánoce dopředu začala registrovat teprve letos v ěch 3,5, asi i proto, že chodí od září do školky, rozšířily se jí obzory. Říká že vánoce, a na otázku co chce, říká - stromeček a "present".

Tak to asi dostane.

Z drků ji nejvíce potěší lego. Máme Duplo, ale už máme i klasické Friends 4+. To sice sama nepostaví, ale je z tohO nadšená. Duplo neřeší a už dlouho žádné nedostala, ale hraje si s ním víc.

Hodně si staví koleje a má ráda vlak, je to obyčejná plastová stavebnice vláčku a kolejí, velká, nejezdí to samo.

Přemýšlím, zda ji koupit Duplo vláček. Přijde mi, že ve skoro 4 už je to pasé....

Ale přijde mi super jezdící vlak, to ona by byla naprosto unešená, že to samo jezdí. Už jsem i přemýšlela, že koupím ten 8+ expres, ale když jsem ho viděla naživo... tak asi ne. Je krásnej, ale... to by malá rozbila.... je fakt profi a hodně rychlej. Nevím. Na druhoz stranu - ovladací tlačítka už používat umí... ten Duplo push-go by na ni mohl být už primitivní. Ale zase u Dupla jsou ty hezké destiky, které se tam dají a vlak zahouká, zastaví...

Taky jde o to, že v Duplo vlaku bychom mohli vozit zvířátka, bonbony... v tom Expresu by to asi nešlo, to je rychlovlak s kabinou.

Co myslíte? 3,5 jí bylo v září. Užije ještě ten Duplo vlak nebo ho už nemám kupovat vůbec?

Zas nechci aby nám to doma leželo.

Jinak u nás si nejvíc hraje s legem, connetix a čte knížky. taky má ráda panáčky grapatt, ale jinak nic. Občas si hraje že něco uvaří, ale to spíš když má modelínu. Taky jezdí s motorkou, občas vyveze kočárek(velmi občas). A takové ty pohádkové hry s panáčky nebo čímkoliv, to by jí stačily i dřívka od nanuku:))

Co u nás leží smutně ladem jsou: míč, plyšáci, kuchyňka s nádobím a věcmi na vaření (raěji asistuje mě, sama si třeba vaří kaši s mlékem). omalovánky ji taky neberou, malování taky moc ne. Jde jí to, ale radši lepí nějaké úkoly nebo něco zajímavějšího.

K Vánocům ještě teda kromě bárbíny dostane od našich knížku disney audiopohádku, máme jich už pár. No a dál nevíme. Já budu mít klidně minimalistické Vánoce, ale švagrová už se mě ptá... a k té panence a audiopohádce by to přeci jen ještě něco chtělo:)

Adventní kalendář dělat nechci, ale asi ho dostane od babičky - možná to tajne ztopím.
Teď jsem viděla ale Disney kalendář a v každém okénku je knížka a sešítek s aktivitami. To by tu naši ale fakt bavilo, tak uvažuju.

Výzdobu dělat budu...

Vánočního skřítka neplechu jsem chtěla dělat už co byla miminko, a letos, když už by to poprvé mohla začít chápat, se mi už nechce :)

Musím tedy uznat, že letos mám Vánoční náladu extra brzy !

Odpovědět
Průběh diskuze (8 názorů)
Téma: Vánoce 3,5 leťáka kněžna Dragomirová 8.11.2024 15:25
*Re: Vánoce 3,5 leťáka Vranice 8.11.2024 20:16
**Re: Vánoce 3,5 leťáka kněžna Dragomirová 8.11.2024 21:22
*Re: Vánoce 3,5 leťáka K_at 8.11.2024 20:47
**Re: Vánoce 3,5 leťáka TaJ 8.11.2024 21:1
***Re: Vánoce 3,5 leťáka Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 8.11.2024 21:24
**Re: Vánoce 3,5 leťáka kněžna Dragomirová 8.11.2024 21:20
***Re: Vánoce 3,5 leťáka TaJ 8.11.2024 22:28

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.