17.11.2025 9:09:25 Dari79
Re: Menstruace v 10 letech
Ó, pořád je tu šance, že to bude jen "přípravná" jednorázovka a že to přijde později, ale i tak už nejspíš za pár měsíců... Takže aspoň 1-2 do zásoby, pokud ti to přijde pro ni snazší, nebo balíček odpovídajících vložek radši doma mít. Na tom je blbý, že dokud to není pravidelný, tak musíš "být připraven"... Mě, po přípravné jednorázovce, kdy jsem byla doma a vybavila mě matka..., to podruhé přišlo po delší době zrovna na táboře (nebo na škole v přírodě...-prostě někde mimo) a to bylo blbý, nic jsem neměla (pomůcky ani tu matku..). To na tom považuju asi za nejpitomější, že jako dospělá už víš, co a kdy, máš stabilní "nouzovku" v kabelce... Proto jsem i ráda, že se uzákonilo, že na školních záchodech budou povinně určité zásoby (nemyslím, že je to nutné z důvodů chudoby, ale prostě, že tyhle malý/mladý holky to prostě může zaskočit a je fajn, že se nemusí poptávat po spolužačkách, řešit to s učitelkou...)
inak je jasné, že vše ostatní je individuální - míra bolesti, intenzita, růst... prostě tohle si nikdo nevybere, průběžně se mění.
Odpovědět