24.7.2026 3:53:59 sally
Re: Film Odyssea
určitě nepůjdu, DEI obsazení by mi asi dost vadilo - to, že to není film dle HOméra, ale dle toho, jak si svět představuje Hollywood v roce 2026... taková moderní Žena za pultem - ještě, že je Švorcová mrtvá, jinak by jí tam nacpali asi taky

Paradoxní je, že tam nehrajou žádní Řeci - ale jinak je tam úplně všechno, asiati, afričani... v příběhu o chlápkovi, co leta bloudí a není schopný se vymotat z Řeckých ostrovů, tak tam jsou běžně lidi z oblastí tisíce kilometrů vzdálených?
Dále Odysseus jezdí na vikingských lodích, po temných místech zahalených mlhou (schválně, kdo z vás jezdí do Řecka na letní dovolenou? Kvůli tomu, že je to tam temné a mlhavě?) a končí to prý tím, že s Penelopou odjíždějí "cestovat"... to jsou jak pověstní němečtí důchodci

... nebo možná influenceři...?
Už mě rozčaroval Pán prstenů, kde Aragon jde do války ne kvůli tomu, že je král a má zodpovědnost za svou zem, ale kvůli ženské. A kde usekli poslední část, moment, kdy se Hobiti vrátí domů a zjistí, že jim tam Saruman vesele řádí - a musí se s tím vypořádat nanovo (a protože jsou světem protřelí, tak to dokážou, nenechají si to líbit). Myslím, že Homéra si nechám raději v originále... Matta Damona mám ráda, ale tady se furt tváří jak kdyby mu nadloubal...
Odpovědět