Re: Jakou - hledam testy detskych autosedacek
Ahojky Petro, Marcelo a vsichni ostatni,
neznam sice vysledky testu autosedacek na ceskem trhu. Ale nedavno jsem kupovala autosedacku pro naseho drobecka, ktery ve svych sedmi mesicich delkove vyrostl z klasicky "muslicky" a i vaha se podezrele blizila k limitu. A v obchode jsem se dozvedela nasledovne -
existuji sedacky s kovovou konstrukci a s umelohmotnou konstrukci. Ty umelohmotny lepe absorbujou narazy, ale hrozi rozlomeni samotny konstrukce. Ty kovovy jsou bytelny, ale zas narazy nepohlcuji. Jinymi slovy me to prislo, ze bud diteti hrozi pri nehode, ze se pod nim sedacka rozlomi, nebo ze bude mit zarucenej otres mozku.
Myslim, ze to byla Marcela, kdo videl nejakou sedacku bez vlastnich pasu. Nedokazu si to predstavit, nic takovyho jsem v zivote nevidela a rozhodne bych od toho dala ruce pryc. Pas od auta podle me nemuzes nikdy tak prizpusobit rozmerum ditete, aby to pritom jeste splnovalo jakous takous bezpecnost. Jo pardon, videla, ale to jsou uz jenom takovyty podprdelnicky pro vetsi deti, ktery by se na normalnim sedadle uskrtily na pasech. Tak se prodavaj tyhle polstare spojeny jeste s "usima", aby se decko melo o co oprit, kdyz se mu chce spat.
A jeste jednou tobe Peto, mam ten dojem, ze MaxiCosi je celoevropsky (mozna celosvetove) dost proflaknuta znacka a nedovolej si vyrobit nejakej smejd. Mam s takovou autosedackou jen ty nejlepsi zkusenosti - pohodlna, prizpusobiva, jednoduchy upevnovani.
Dostal se mi do ruky test autosedacek na belgickym trhu v Test Achat - dobre nedopadla zadna, par jich bylo uspokojivych, pricemz ty si nasbiraly bodiky na designu, pohodlnosti a jednoduchosti uchytu. Je to smutny, ale je to tak. Tak ted snad jenom, aby byla ta financni moznost, aby ta autosedacka s mimcem nebyla v tenounkym trabantu, ale alespon Grand Cherokee.
Hodne stesticka na cestach!
P.S.
Ja osobne mam ted autosedacku Bebe Comfort. Je "nebezpecna" stejne jako ty ostatni, ale alespon desne vypolstrovana a pohodlna. Mrnous v tom cas od casu sedi deset hodin, tak aby ho nebolelo seditko ;-)
Odpovědět