5.6.2007 16:01:55 Káťa,2 kluci
Re:
Želvy jsou skvělý!!! Já chtěla potkana, ale manžel se vyjádřil vééélmi striktně a nepodpořily mě ani děti :o((((
Nedávno jsme hlídali sousedce morčata, tak jsem se kapku bála, že budou kluci prudit s morčetem. Ale sami zjistili, že prostě pes je pes, jinej chlupáč ho prostě nenahradí. Teď se v pravidelných intervalech vyptávají, kdy už koupíme toho "vejkého psa". Ale je fakt, že pes to je jak další dítko, nejde o zvíře pořízené "dětem" apod. ale o plnohodnotného člena rodiny, na což musí být všichni připraveni.
Co se týče lignocelu, pokud koupím tu větší kostku (cca 15 x 7 cm), tak ji rozřežu na čtyři díly, do akvárka fakt stačí 1/4 - hodně to nabobtná. Vyměňujeme tak jednou za jeden a půl až dva měsíce. Jídlo 1x denně, vodu dolévám do misky taky asi denně. Krmím večer, šneci jsou aktivní převážně večer a v noci, tak aby jim jídlo zbytečně neoschlo. Máme pro ně na zahradě výběh, takže je dávám i ven na trávu /ohrádka z pletivem nahoře, aby neutekli/, to pak dost lezou i přes den, protože se jim ty výlety líbí :o))
Sušená vojtěška??? hmmm, tak to neznám, spíš používám granule pro vodní želvy (prý je možné i namočené granule pro kočky nebo pro psy - psí jsem dávala, ale jak není pes, kupuju ty pro želvy), jedí i vařenou bramboru, těstoviny apod.
Odpovědět