| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Antikoncepce

5.10.2000 0:53:40 Jana, 6měs. Jakub

Re: HA v injekci

Tak přítelkyně mi už Depo-Proveru nedoporučuje. Po aplikaci druhé dávky krvácí už 5 týdnů. "Nešpiní", jak někteří lékaři varují, ale krvácí jako při menstruaci.
Já jsem se to dozvěděla až tři dny po tom, co jsem si ji nechala taky píchnout. Byla jsem poučena o špinění a taky o tom, že se to prostě zastavit nedá. Zatímco u Exlutonu (jiné formy HA pro kojící matky) lze při potížích tabletky prostě vysadit, u Depo-Provery to holt musím tři měsíce vydržet.
Dozvěděla jsem se taky, co znamenají informace z reklamních letáků v porodnici ("injekce na tři měsíce") v praxi: Druhá dávka se aplikuje po 4 týdnech, třetí a čtvrtá po 8 týdnech a teprve pátou dávkou počínaje můžete na antikoncepci myslet "pouze jednou za čtvrt roku".
Moje kamarádka má v sobě vlastně 90 pilulek najednou a po 4 týdnech dostala dalších 90. Hned mě napadlo, že moje kamarádka krvácí prostě proto, že je hormony předávkovaná...
Depo-Proveru jsem si nechala píchnout, když nám finanční situace druhé miminko nedovolovala. Během několika dní se však najednou všechno nečekaně obrátilo a nic nám nebrání. Gynekoložka mi k mému úžasu sdělila, že budu budu plodná až za tři a půl měsíce (po první dávce!!!). Navíc jsem 33. den po aplikaci začala špinit a další den krvácet jako při menstruaci! (Jsem poučená a vím, že jde "jen" o špinění).
Tolik mé zkušenosti. Začínám být přesvědčená, že neexistuje žena, která nemá s Depo-Proverou potíže.
Jana
Odpovědět
Průběh diskuze (7 názorů)
HA v injekci Jana, 4měs. Jakub 16.8.2000 18:24
*Re: HA v injekci Jana, 6měs. Jakub 5.10.2000 0:53
**Re: HA v injekci Martina 7.10.2000 2:33
***Re: HA v injekci Jana, 6měs. Jakub 13.10.2000 0:15
****Re: HA v injekci Martina, Kimberley 6 let 14.10.2000 22:36
*****Re: HA v injekci Jana, 6měs. Jakub 27.10.2000 1:24
**Re: HA v injekci Jana, 6měs. Jakub 13.10.2000 0:29

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.