Re: AHojky všem :-)
Ahoj, mam dve oblovky, konkretne druh Achatina fulica (nevim, jak je to cesky). Mam je uz ctyri roky, v zajeti se pry dozivaji az osm let. Jsou velmi nenarocne na chov. Staci terarko a nejaky subsstrat do nej (rady se zahrabavaji, staci zahradnicky substrat na kytky). Jednou za cas jim koupite sepiovou kost (potrebuji k vystavbe ulity) a obcas nakrmite salatem, kouskem ovoce atd. Moc akcni nejsou
Akorat zerou a lezou
Nejlepsi je, ze rostou doslova pred ocima (jeden den nakrmis a druhy den ma novy kousek ulity). Jsou docela odolne. Akorat se nesmi brat za novou (krehkou) cast ulity (okolo usti).
Nevim, jestli se da u sneka mluvit o "povaze"
Pred casem jsem chovala i Achatinu reticulatu, ale ta mi prisla takova melancholicka. Moc nejedla ani nelezla. Mozna jsem ji ale nezajistila optimalni podminky, nevim.
Nejcasteji se chova a prodava ta Achatina fulica, ta taky dorusta nejvetsich rozmeru. Udava se az 30 cm, coz mi prijde fakt husty. Ty moje maji asi 20 cm. Poridite je celkem levne. Mozna byste nasli nekoho, kdo vam je daruje (kladou nekolik desitek az set vajicek a je docela nestesti, kdyz se rozmnozi
)
Kdybys neco potrebovala vedet, napis mi na hanka.pechova@centrum.cz
Odpovědět