| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Poleva bílá - bílková

Škrob je to "tajemství", jak bude čárka, udělaná "kornoutkem" pěkně držet a nerozteče se... Pokud potřebujeme polevy barevné, je možné tuto bílou obarvit "bretonem", nebo např. na červenou použít místo poloviny bílků červený sirup.
Poleva bílá - bílková
Suroviny:1 bílek • 150 - 160 g práškového (pokud chceme zdobit kornoutkem perníky, tak 3x prosetého!!!) cukru • 1 lžíci citrónové šťávy (přes kávový filtr procezené) • 1 lžíci škrobu (Maizena, Gustin a pod.) •
Postup:Bílek procedíme přes sítko, abychom se zbavili těch "uzlíků", co v bílku jsou. Utřeme s 3x prosátým cukrem do hladka, přidáme citrónovou šťávu (přefiltrovanou přes plátýnko nebo kávový filtr) a škrob.

Poznámka: My ji doma děláme ze 3 násobné dávky, protože jí slepujeme perníkovou chaloupku, potom přilepím hlavičky kokosových hříbečků k nožkám a nakonec zdobíme perníčky.

Od jedné zkušené perníkářky mám trochu jiný rozpočet - na 20 ml bílku se dá 8 kávových lžiček přesátého práškového cukru a 1 lžičku škrobu.
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:13.8.2008 2:50:48
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.