Suroviny: | 1000 g měkčích hrušek • 1000 g želírovacího cukru • 1/8 l vody • několik hřebíčků • |
---|---|
Postup: | 1. Umyté hrušky rozčtvrtíme a zbavíme jádřinců2. Nakrájíme je na plátky, slupky ponecháme3. Plátky vaříme ve vodě tak dlouho, až se téměř rozpadnou4. Pak směs rozmixujeme, přidáme cukr, hřebíček a vaříme cca 8 minut5. Jakmile máme pocit, že už je hmota uvařená, kápneme jí trochu na suchý a studený talířek, pokud ihned tuhne, je už marmeláda hotová, jestliže ne, vaříme dál a zkoušku pak zopakujeme6. Po dovaření vyjmeme koření, horkou marmeládu naplníme do sklenic a ihned dobře uzavřeme. |
Vložil: | DasaVal+Patrik07+Verunka10 Valchařovi |
Datum: | 24.1.2010 19:13:01 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.