| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Vepřové řízky jinak

Suroviny:vepřové řízky, • strouhanka, • vejce - dle počtu řízků, • sůl, • pepř (nemusí být), • 1 bujon, • 1/2 l vody, • olej na smažení, • plátek másla

Postup:Vepř.řízky mírně osolíme (méně než-li obyčejně), trošku opepříme a pokládáme do strouhanky - tu vmačkáme co nejvíce "do řízků" (obalíme).

Až není vidět maso, ale celý řízek je pokrytý strouhankou, obalíme jej v rozšlehaném vajíčku a osmažíme na oleji.

Mezitím necháme svařit 1 kostku bujonu s plátkem másla a 1/2 l vody.

Osmažené řízky naskádáme do pekáčku a přelijeme vývarem z bujonu. Celé dáme zapéct do trouby. (já vždy do řízků píchnu a když jsou krásně měkkoučké, div se nerozpadají, tak jsou hotové). Sosík pak dám na tu bramborovou kaši.

Ještě pozor se solením. Maso osolit trošku a vajíčko už pak ne, nebo jen malinko, protože vývar z bujonu je slaný, tak aby nebylo přesolené....
Vložil:

*Irča +3

Červenec2010
Datum:18.3.2010 12:26:30
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.