Suroviny: | (Na 1 porci počítáme 1 kuřecí prsa) • 4 kuřecí prsa • 4 plátky šunky • 4 stroužky česneku • 50 g taveného smetanového sýra • 50g Lučiny • lžíce dijónské hořčice • lžíce oleje • pepř • sůl • tymian • majoránka • 1 pórek |
---|---|
Postup: | Kuřecí prsa naklepeme na plátky. Smícháme hořčici a olej, přidáme rozetřený česnek a bylinky. Plátky osolíme, opepříme a potřeme po obou stranách hořčičnou marinádou. Necháme naložené 3 hodny - lépe přes noc...Smícháme tavený sýr s Lučinou, směsí potřeme plátek prsíček po jedné straně a položíme na sýr plátek šunky, Polovinu šunky opět trochu potřeme sýry a posypeme najemno nakrájeným pórkem. Takto upravené řízky přeložíme na půlku a můžeme zajistit proti otevření párátkem nebo jehlou. S kuřecím masem mám ale tu zkušenost, že to nebývá třeba - docela dobře se "slepí". Na kastrolu rozpálíme olej a kapsy prudce osmahneme z obou stran. Podlejeme a na mírném ohni v přikrytém kastrolu restujeme z každé strany cca 12 minut. Pak otevřeme a zprudka doděláme, aby kapsy "chytly barvu". Když jsou kapsy hotové, vybereme je z pánve a dáme stranou. Do výpeku můžeme přidat hořčici, zaprášit škrobem a provařit, dokud nevznikne hutná omáčka. Podáváme s rýží nebo brambory. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 2.5.2010 17:44:06 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.