Suroviny: | 1/2 - 1kg kuřecích prsíček • ocet • voda • cibule • pepř celý • nové koření • bobek list • česnek • kapie • sůl • cukr • příp. koření na maso |
---|---|
Postup: | 1/2kg řízků je do 1,5l sklenice1kg je do 3l skleniceNejdříve si uděláme z masa řízečky, osolíme, opepříme, můžeme dát gril. koření, česnek, kmín.Opečeme na másle z obou stran, necháme odležet na talíři.Pak si uvaříme lák:na 1,5 l sklenici tudíž 0,5kg masa:600ml vody400ml octatak 6 bobek listů8 kuliček nového koření15 kuliček pepřečesnek kdo jak má rádcukr, tak 1,5 lžičkysůl, tak 2 lžičkySvaříme 10 minut. Odstavíme a začneme skládat vrstvy do sklenice.Cibule na klínky, kapie na kousky, vrstva masa, dle libosti možno česnek.Opakujeme do naplnění sklenice.Pak zalijeme lákem (může být i horký) a necháme v chladu odležet tak týden. Pak se na to vrhneme a sežereme na posezení. Dobré je to i na nějakou párty apod.Je to taková obdoba utopenců, takže můžete udělat lák či dodat zeleninu, na kterou jste zvyklí. |
Vložil: | X E N A Tajný deník US :D :D :D |
Datum: | 2.3.2012 12:29:22 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.