Suroviny: | 500 g jater (vepřová nebo kuřecí) • 250 ml šlehačky • 4 vejce • 1 - 2 lžíce sádla • sůl • pepř • 2 lžíce paštikového koření • 2 lžíce koňaku (není nutný, ale dělá dobrou chuť) |
---|---|
Postup: | Den předem smícháme koření s cca 2 - 3 lžicemi vody. Necháme louhovat, pak před připravou zahřejeme až k varu a necháme vystydnout a do játrové směsi přidáme jen přes plátýnko přefiltrovaný výluh, který dodá chuť bez případných nepříjemných kousků koření. Játra očistíme, vykrájíme případné "žilky" (žlučovody) a pomeleme. Vmícháme všechny ostatní ingredience. Formu na srnčí hřbt důkldeně vytřeme sádlem a vlijeme játrovou hmotu. Párkrát poklepeme o stůl, abychom se zbavili vzduchových bublin (paštika by se pak mohla drobit) a dáme péct. Po upečení necháme vychladnout a naporcujeme. Podáváme buď s chlebem a salátem, nebo upravíme na obložené mísy. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 18.6.2012 6:48:21 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.