Suroviny: | 200 g čokolády (používám 60% a více) • 250 až 300 g másla |
---|---|
Postup: | Čokoládu (pecičkovou, nebo rozlámanou tabulkovou) zahříváme ve vodní lázni, až je úplně hladká a rozpuštěná. Nenecháme ji zbytečně přehřát! Správná teplota je taková, že když do ní namočíme prst, nepálí. Mezitím si do mísy připravíme máslo pokojové teploty a vyšleháme ho do hladka.Čokoládu vmícháme do vyšlehaného másla, a co nejrychleji ji do másla zašleháme. Pokud bychom pracovali příliš pomalu, mohly by se v krému vytvořit čokoládové hrudky a krém by už nebyl pěkně hladký.Pokud by se nám to stalo, dáme misku s krémem nad páru a prošleháme do spojení. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 26.1.2019 13:32:02 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.