Suroviny: | 2 balení lahůdkové kukuřice Znojmia • 1 cibule • 500 g brambor • 500 ml kuřecího vývaru • lžička mletého koriandru • hrst hladkolisté petržele • pepř dle chuti • 3 lžíce olivového oleje • 2 stroužky česneku • 350 ml kokosového mléka • lžička římského kmínu mletého • 200 g krevet • sůl dle chuti • |
---|---|
Postup: | V hrnci rozehřejeme polovinu olivového oleje a necháme na něm zesklovatět cibuli nakrájenou na kostičky. Opékáme cca 5 minut. Potom přidáme jeden nasekaný stroužek česneku, brambory nakrájené na kostky, okapanou kukuřici a necháme krátce orestovat. Trochu kukuřice si necháme stranou na podávání.Poprašíme kořením, zalijeme vývarem a kokosovým mlékem. Přiklopíme pokličkou a přivedeme k varu. Potom stáhneme teplotu a vaříme, dokud nebudou brambory měkké. Trvá to zhruba 15 minut. Polévku v hrnci rozmixujeme tyčovým mixérem.Krevety s česnekem krátce orestujeme na zbylém olivovém oleji. Posolíme a posypeme nasekanou petrželí.Polévku rozdělíme do talířů, ozdobíme opečenými krevetami a zrnky kukuřice, které jsme si nechali stranou. |
Vložil: | Čížek |
Datum: | 9.10.2019 10:02:55 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.