| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Carpaccio z hovězího

Někdo miluje a někdo ne. Někdo prostě syrové maso „nedává"...
Carpaccio z hovězího
Suroviny:250 g svíčkové vcelku • (mořská) sůl • pepř • 1 lžíce olivového oleje • 50 g kaparů • rukola - správně patří do tohoto receptu rukola, ale protože nám nechutná, dáváme cibulku, kapary a petržel... • cibule (nakládaná nebo naťová) na tenká kolečka • sekaná petrželka • olivový olej na zakapání • parmazán na hoblinky k podávání
Postup:Zcela zásadní je v tomhle případě vvýběr masa. Musí být správně odleželé a také správně skladované. Koupíme ho těsně před zpracováním a při nákupu řekneme řezníkovi na co je určené.

Maso posypeme solí a pepřem, zabalíme do potravinové fólie a dáme na cca 2 hodiny do mrazáku. Před podáváním zahřejeme na pánvi olej, vsypeme kapary a 3–4 minuty je opékáme dokřupava. Osušíme je na ubrousku a necháme zchladnout. Maso vyndáme z mrazáku, vybalíme a nakrájíme na opravdu papírově tenká kolečka, která velmi rychle roztají. Na čtyři talíře naaranžujeme maso, opečené kapary, cibulku a petrželku. Zakapeme olivovým olejem, posypeme hoblinkami parmazánu a ihned podáváme - nejlépe s vekou, kterou případně nasucho opečeme.
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:4.8.2022 11:39:14
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.